warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Satın Alma Uzmanı, Mekanik

Karadeniz Holding A.Ş.

Yalova(Altınova)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

Tedarik Yönetimi

Tedarik Yönetimi

Başvuru Sayısı

232 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

232 başvuru

Departman

Tedarik Yönetimi

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

1948 yılında temelleri atılan ve 70 yılı aşkın süredir enerji başta olmak üzere finans, gayrimenkul, gemi inşa ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermiş olan Karadeniz Holding sadece Türkiye’nin değil dünya enerji sektörünün de başarılı şirketlerinden biri olmuştur. Grubumuz, son 20 yıldır iç ve dış piyasalardaki yatırımlarla yenilikçi enerji projelerinde öncüdür. Dünyadaki ilk yüzen enerji gemisi Powership™ filosunun tek sahibi, operatörü ve inşaatçısı olarak dünyada da ilkleri gerçekleştirmeye devam etmektedir. Global markamız Karpowership ile son 12 yıldır, Türkiye’nin gücünü ve teknolojisini, 4.100 MW kurulu gücündeki 25 enerji gemimiz ile Afrika, Asya, Orta Doğu ve Latin Amerika’da birçok farklı coğrafyaya götürerek dünyanın en büyük yüzer enerji santrali filosuna sahip şirketi olduk. 

 “Tek Dünya” felsefemizle insan ve çevreye zarar vermeyen, güvenilir bir iş ortağı olma hedefimizi gerçekleştirmek üzere yatırımlarımıza hızla devam etmekteyiz.

Tedarik Zinciri Direktörlüğü bünyesinde Yalova lokasyonumuzda görevlendirilmek üzere;

  • Üniversitelerin Gemi Makineleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Elektrik Mühendisliği bölümlerinden mezun,
  • Alanında en az 3 yıl deneyime sahip; tercihen enerji, tersanecilik/denizcilik, inşaat sektörleri ve büyük endüstri kuruluşlarında deneyim elde etmiş,
  • Mekanik malzemeler, yağ-yakıt, proje satın almaları veya tesis inşaatı, ofis inşaatı, iç dekorasyon ve elektrik malzemeleri konularında deneyim sahibi,
  • Satın alma teknikleri ve piyasa bilgisine sahip, lokal ve/veya global ölçekte satın alma yapabilecek,
  • Malzeme ve hizmet alımlarında Toplam Edinme Maliyeti odaklı, teknik, ticari ve lojistik analiz bilgisine sahip,
  • Sözleşme oluşturma ve yönetimi konusunda deneyim sahibi,
  • Sözlü ve yazılı iyi düzeyde İngilizce bilgisine sahip,
  • ERP sistemleri kullanım tecrübesine sahip, tercihen SAP MM modülü kullanmış,
  • MS Office uygulamalarında yetkin,
  • Müzakere ve iletişim yetkinlikleri gelişmiş,
  • Analitik düşünme ve problem çözme becerilerine sahip,


"Satın Alma Uzmanı" aramaktayız.


İŞ TANIMI

  • Organizasyon iş planına göre Satın Alma Grubu Sorumlusu (SAG) olarak kendisine tanımlanan mal ve hizmet gruplarıyla ilgili piyasa analizleri ve araştırmaları yapmak, tedarik kaynakları portföyü oluşturmak, tedarikçilerle gerekli görüşmeleri ve müzakereleri sürdürmek ve dokümante etmek.
  • Organizasyon iş planına göre görev aldığı birimlerden kendisine iletilen tedarik taleplerini (RFO) zamanında ve eksiksiz işleme almak, kendisine iletilen taleplere ilişkin tedarik sürecini ilgili prosedürlere uygun yürütmek, düzenli olarak tedarik süreci gelişimi hakkında ilgili birim ve yöneticilere raporlama yapmak.
  • Satın alma siparişi ve sözleşmelerinin “Toplam Sahip olma Maliyeti” gözetilerek, teslimat koşulları ve süresi, gümrükleme, taşıma, depolama vs. lojistik yan maliyetlerin yanı sıra teknolojik ve kalite yeterlilikleri, teslimat sonrası hizmetler ve maliyetler, garanti, ekonomik ömür kriterleri çerçevesinde, teklif değerlendirme tablosunu oluşturarak, en uygun tedarik kaynağını belirlemek
  • En uygun tedarik kaynağına ilişkin sipariş formlarını ve sözleşmeleri hazırlayarak ilgili yöneticilerin onayına sunmak.
  • Onaylı sözleşme ve siparişlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlamak üzere ilgili departmanlarla ve tedarik kaynaklarıyla gerekli görüşmeleri, toplantıları, yazışmaları yürütmek ve tedarik sürecini teslimata kadar izlemek.
  • Talepten sipariş ve sözleşme oluşumuna kadar geçen süreçteki bilgileri ve belgeleri kullanılan ERP sistemine (SAP) girerek, dokümante edilmesini sağlamak.
  • Sipariş ve/veya sözleşme koşulları hakkında talep sahibi departmanlar ve lojistik departmanına gerekli bilgileri, belgeleri, olası güncellemeleri zamanında ve eksiksiz olarak bildirmek.
  • Kendisine tanımlı mal ve hizmet gruplarının tedarik sürecindeki alınan mal ve hizmetlere ilişkin faturaların kontrol ve ödemelerini takip etmek, bu alımlara bağlı olarak alınacak/verilecek teminat enstrümanlarının takibi ve raporlamasını yapmak.
  • Kendisine tanımlı mal ve hizmet gruplarının tedarik sürecindeki garanti, hak talebi (claim), iade gerektirecek konularda ilgili birimler ve yöneticilerle iş birliği içinde şirketin hak ve menfaatlerini koruyan ve sağlayan gerekli düzenlemeleri yapmak ve uygulamaya almak.
  • Organizasyon iş planına göre kendisine tanımlanan mal ve hizmet gruplarıyla ilgili tedarikçi performans değerlendirmeleri yaparak takibini gerçekleştirmek.

 

Aday Kriterleri

3 - 10 yıl arası
Üniversite(Mezun)
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

Satın Alma Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Satın Alma Uzmanı Satın Alma Uzmanı Maaşları Satın Alma Uzmanı Nasıl Olunur? Satın Alma Uzmanı Nedir? Satın Alma Uzmanı İş İlanları
Hakkımızda

Karadeniz Holding A.Ş.

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMAKaradeniz Holding A.Ş. (“Karadeniz Holding”) olarak

Detaylı Bilgi

Satın Alma Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Satın Alma Uzmanı Satın Alma Uzmanı Maaşları Satın Alma Uzmanı Nasıl Olunur? Satın Alma Uzmanı Nedir? Satın Alma Uzmanı İş İlanları