warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Ticari Bütçe ve Raporlama Yöneticisi

Colin's

İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Planlama

Planlama

Başvuru Sayısı

198 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

198 başvuru

Departman

Planlama

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Colin’s’in global dünyasında, benzersiz kariyer fırsatları SENİNLE!

Hedefleri birlikte belirleyip, başarıları birlikte kutlarken,

Eğitim ve gelişim ile büyüyüp, her gün daha iyisini yaparken,

İşimiz “iyi hissettirmek” deyip, her zaman keyifle çalışırken…

COLIN’S SENİNLE

Bu yolculukta potansiyelimi gösterip, kendimi gerçekleştirmek istiyorum diyorsan; eğlenerek çalışıp, vizyonun ile fark yaratacağını biliyorsan, sen de Özgür, Yenilikçi ve Tutkuluysan biz de, seninle daha güçlü olacağımıza inanıyoruz.

  • En az Lisans, Tercihen Yüksek Lisans mezunu (Mühendislik, istatistik, matematik ve iktisat bölümleri tercih sebebidir.)
  • Perakende bütçe ve raporlama alanında en az 5 yıl ve üzeri tecrübe sahibi,
  • Benzer pozisyonda ekip yönetimi tecrübesi olan,
  • Analitik, problem çözme ve karar alma yönü kuvvetli,
  • İyi derecede İngilizce diline hakim,
  • Çok iyi seviyede MS Office programlarına hakim,

  "Ticari Bütçe ve Raporlama Yöneticisi" arıyoruz. 


İŞ TANIMI

  • Bütçe Yönetimi: Belirlenen SMM hedefine uygun Master Ticari Plan ve kategori seviyesine kadar ürün bütçelerinin oluşturulmasını sağlayarak, çalışmayı ilgili ekiplere (Finans, Lojistik, İştirakler, Satış-Pazarlama, Ticari Planlama ve Kategori Planlama) teslim eder. Süreçte, üst yönetim ve ilgili bölümlerin iletişimini yönetir, veri akışını ve takip / kontrol çalışmalarını koordine eder. Bağlı bulunduğu yöneticisi ile beraber master KPI ların belirlenmesini sağlar. (mark-up, indirim, kur, büyüme, vb.)
  • Kampanya Planı Yönetimi: Geçmiş yıl analizleri ile gelecek yıl ürün/satış/master plan hedeflerini ilişkilendirerek Günlük Kampanya Planı taslağını oluşturur. Bağlı bulunduğu yöneticisi ile birlikte Günlük Kampanya Planının ve indirim stratejisinin belirlenmesini sağlar.
  • Takip eden 18 aylık dönem için belirli aralıklarla master plan simülasyonlarının yapılmasını sağlar. Bu simülasyon açılış-kapanış planları ile değişen metrekare mağaza tahminleri, indirim ve kampanya planları, ülkenin değişen sosyo-ekonomik koşullarına uygun KPI revizyonlarını içerir.
  • ERK Pazarlama ve iştirakleri için yıl boyunca takip edilecek aylık satınalma planlarının depo giriş dönemi baz alınarak hazırlanmasını sağlar ve kontrol/düzeltmeleri yapar, sonrasında ilgili birimlerle paylaşır. Bu süreç yıllık satınalma bütçelerinin aylık olarak üretici bazlı tahmin edilmesini içerir.
  • Bütçe dönemine girilirken ana perakende ülkelerine seyahat eder ve bu ülkeleri yerinde gözlemler, ülkelerin ekipleri ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunur, onların geri bildirim ve beklentilerini alır, Sonrasında bu alınan notların ışığında bağlı bulunduğu yöneticisi ile birlikte bütçe simülasyonlarını oluşturur.
  • Master plan simülasyonlarına paralel ürün finansal planlarını oluşturur, bağlı bulunduğu yöneticisi ile birlikte bu planlara uygun ana aksiyonlarını belirlenmesinde aktif rol alır.
  • Haftalık olarak yapılan simülasyon çalışmalarının neticesinde sezon satış adetleri ve sezonun dip indirim tahminini yapar, takip eder.
  • Ürün Finansal Plan Yönetimi: Ticari Planlama ve Kategori Planlama ekiplerinin kategori ve lokasyon bazlı bütçe çalışmalarını, oluşturulan veri seti ile (geçmiş performans, gelecek projeksiyon, analiz çalışmaları vb.) karşılaştırır, yönetime sunar, ilgili kanallardan gelen dönüşler doğrultusunda gerekli revizyon çalışmalarını koordine eder. Bağlı bulunduğu yöneticisi ile beraber kategori bazlı KPI’ların belirlenmesini sağlar. (mark-up, indirim, büyüme, ortalama fiyat vb.)
  • Fiyatlama: Lokasyon / kanal / sezon / kategori bazındaki fiyatlama çalışmalarını ilgili birimlerle koordineli olarak yürütür. Toptan ve perakende ilk satış fiyatlarının belirlenmesinden ve sisteme aktarılmasından sorumludur.
  • Raporlama: Raporlama çalışmalarını (Ülke Günlük Perakende Mağazacılık Raporu, Ülke Günlük Zeus Bütçe & Gerçekleşen Raporu, Global Bütçe & Gerçekleşen Raporu, Stok Durum Raporu, Tüm Ülkeler Mağazacılık LFL ve m2 Başına Ciro Raporu, Karşılaştırmalı Kampanya Raporu, KPI – Bütçe Takip Raporları, Üretici Detayında Erk Pazarlama ve Tüm İştirakler Aylık Satın Alma Planı vb.) belirlenen dönem, termin, kanal / lokasyon ve içerik standartlarında oluşturulmasını sağlar.
  • Sipariş Girişleri: Üst yönetim tarafından onaylanan siparişlerin ERP üzerinde oluşturulmasını sağlar, süreçte Satın Alma ekiplerinden revize taleplerinin değerlendirilmesine ve belirlenen standartlar doğrultusunda değerlendirilmesini koordine eder.
  • Marka GMY KPI Çalışmaları: Yıl sonu – yıl içi Marka GMY ve bağlı olan birimler için KPI Gerçekleşenlerinin hazırlanması, kontrolü ve paylaşımını yapar. Master Planların imzalanmasından sonra da yeni yıl KPI’larının belirlenmesi için Organizasyonel Gelişim Departmanı ile koordineli çalışır.

 


Aday Kriterleri

5 - 10 yıl arası
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

Bütçe Raporlama Yöneticisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Bütçe Raporlama Yöneticisi İş İlanları

Holding / Şirketler Grubu / Perakende

Hakkımızda

Biz Colin's olarak, "Sadece hazır giyim işinde değil; ürün ve hizmetlerimizle insanları daha iyi hissettirme işindeyiz." diyoruz. Bu nedenle, dünyanın

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

ERK PAZARLAMA VE GİYİM SAN. TİC. A.Ş..ÇALIŞAN ADAYLARINA İLİŞKİNKİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA

Detaylı Bilgi
Yan Haklar

Servis, Yemekhane.

Bütçe Raporlama Yöneticisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Bütçe Raporlama Yöneticisi İş İlanları